Slnečné a dioptrické okuliare Wayfarer

Značka Ray Ban vyrába prvotriedne okuliare už od roku 1937. Ale až až roku 1956 navrhnul designer Raymond Stegeman pre značku Ray Ban luxusné okuliare Wayfarer a tie sa čoskoro dočkali popularity medzi všetkými vekovými kategóriami. Po ich rýchlom rozkvete nasledoval, ale zase prudký pád. Veľmi poklesli tržby a na trh sa začali dostávať konkurenčné značky a iné druhy okuliarov. Napríklad roku 1981 sa okuliarov Wayfarer predalo iba 18 000 párov a ich výroba už nemala takmer cenu.


Po roku 1982 okuliarom Wayfarer vzrástla obľúbenosť najmä medzi celebritami a značka Ray Ban potom musela roku 1989 svoju ponuku okuliarov Wayfarer rozšíriť z dvoch modelov na viac ako 40 modelov. A tak to ide s okuliarmi Wayfarer až dodnes. Wayfarer sú niekedy viac a niekedy menej v kurze, isté je, že majú svoje nezastúpiteľné miesto medzi slnečnými okuliarmi. Nikdy totiž nemôžete vedieť, kedy budú opäť v kurze.

Tým, ktorým už nevyhovujú klasické opozerané dioptrické okuliare odporúčame štýlové dioptrické okuliare Wayfarer. Otravné nosenie okuliarov nemusí byť už s Wayfarer pravda. Vybrať si môžete mnoho štýlových druhov okuliarov Wayfarer v módnych farbách. Avšak za dioptrické okuliare Wayfarer od značky Ray Ban si trochu priplatíte. Ceny sa pohybujú okolo 100 Eur. A tak s okuliarmi Wayfarer sa predsa nemusíte pýšiť len počas slnečných dní.