História

Dovoľte nám predstaviť niečo málo z histórie asi najznámejšieho modelu spoločnosti Ray Ban a tým sú jednoznačne okuliare Wayfarer. Na úvod je veľmi dôležité spomenúť, že len jeden model je originál, tj Wayfarer od spoločnosti Ray Ban, všetko ostatné sú napodobeniny. Prvé slnečné okuliare Ray Ban Wayfarer sa objavili v roku 1956 ako slnečné okuliare, ktoré boli revolučné hneď v dvoch smeroch - prvý, že sa jednalo o acetátové okuliare, a druhý, že mali úplne iný vzhľad ako slnečné okuliare, ktoré boli do tej doby vyrábané . Dizajnér tohto výnimočného tvaru Raymond Stageman bol priekopníkom nového štýlu, kedy kov bol postupne nahradený acetátom a slnečné okuliare Ray Ban Wayfarer boli ukážkou nových tvarov, ktoré acetát umožňuje.


Najväčší boom slnečné okuliare Wayfarer zažili v období 50. rokov, následne sa preslávili vďaka kultovému filmu Blues Brothers. Potom nasledoval pád v roku 1981, kedy sa riešilo ukončenie ich výroby. Všetko sa zmenilo v roku 1982, kedy sa podarilo podpísať zmluvu o dodávaní týchto okuliarov do filmov a televíznych seriálov. Slnečné okuliare Ray Ban Wayfarer sa v období od roku 1982 - 1987 následne objavili vo viac než 60 filmoch a seriáloch ročne. Hviezdy ako Tom Cruise vo filme Risky Business, Michael Jackson, Billy Joel, Johnny Marr, Debbie Harry z Blondies, Madonna, Elvis Costello a členovia U2 sú len niektorí z mnohých, kto sa v Ray Ban Wayfarer okuliaroch pravidelne objavovali v spoločnosti.

Nasledoval ďalší prepad vďaka zmene v módnych trendoch až do roku 2008, kedy sa znovu začali objavovať trendy vintage a Ray Ban, tentoraz už pod taktovkou spoločnosti Luxottica, ktorá zareagovala na túto požiadavku kolekciami Ray Ban Original Wayfarer, Ray Ban New Wayfarer a Ray Ban Wayfarer Folding Styles. Novinkou sú dioptrické okuliare Ray Ban Wayfarer, ktoré však nie sú tak masívne, pretože dioptrické okuliare narozdiel od slnečných nosíme častejšie, a tak by príliš veľké obrúčky pri zlom výbere mohli pôsobiť negatívne. Vďaka kombinácii farieb a veľkosti sú slnečné a dioptrické okuliare Ray Ban Wayfarer ideálne pre mladšie generácie násťročných, pre starších zákazníkov odporúčame klasiku čiernej. Na Wayfarer okuliaroch je najlepšie to, že pristanú takmer každému.

Nezabudnite, ak hľadáte slnečné okuliare Ray Ban Wayfarer, potom len jeden je originál, tj Ray Ban, všetko ostatné sú napodobeniny tohto patentovaného a najúspešnejšieho modelu okuliarov.